Seeder: tuleb juba täna tegutseda!

10. juuni 2008, 15:11

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi
sõnul tuleks Ukraina ettevõtetega enne riigi ELi pääsemist suhted sisse luua,
sest see oleks tulevikus suureks eeliseks.

9.-11. juunini viibib põllumajandusministeeriumi delegatsioon eesotsas põllumajandusminister Helir-Valdor Seederiga visiidil Ukrainas, kus põllumajandusministeeriumid allkirjastavad vastastikuse majandus- ja teaduskoostöö memorandumi. „See oli selline üldisem memorandum, selle kohaselt peaks tulema nüüd ka täpsem tegevuskava. Soovime teadus- ja haridusalast koostööd teha, veterinaaria alast koostööd. Loodame jõuda ka sertifitseerimise lihtsustamiseni,“ kommenteeris Seeder aripaev.ee-le Ukrainast telefoni teel.

„Need ettevõtjad, kes Ukrainasse müüvad, siis praegu peavad Ukraina ametkonnad tulema siia kohale sertifitseerima - seda tahaks lihtsustada. Nad võiksid aktsepteerida meie veterinaarametit. Nad on põhimõtteliselt sellest huvitatud, kohtusin ka põllumajandusministriga, kelle sõnul ollakse sellest huvitatud,“ märkis Seeder.

Kas head suhted Ukrainaga võiksid ka Eesti majandusele positiivset mõju avaldada? „Väga raske on mingit arvulist mõju välja tuua. Kuid see visiit aitab kindlasti kaasa Eesti ja Ukraina ettevõtete tegevusele ja tänase seisuga on Ukrainas ettevõtetel huvi olemas. Neil toimib toimub kalandustegevus hästi, selleks on siin turgu. Ka liha, piimatoodete ja teravilja osas on siin turg olemas,“ loetles minister.

Täna toimub Ukrainas Eesti saatkonna ja EASi ümarlaud ja äriseminar, kus kohtuvad ettevõtjad ja tutvutakse konkreetsemalt Ukraina ärikeskkonnaga. „Huvi on olemas, turg on suur ja seda enam, kui Ukraina saab Euroopa Liidu liikmeks. Kui me juba enne ELi saamist teeme eeltööd ja loome suhteid, siis on see meile suur eelis - juba täna tuleb tegutseda,“ märkis Seeder ning lisas, et kohtumisel Ukraina presidendi Viktor Juštšenkoga rõhutas viimane, et Ukrainale on väga oluline ELi ja NATO suund.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2008, 16:37
Otsi:

Ava täpsem otsing