Kõuhkna: kala on au sees

13. juuni 2008, 16:23

Eesti Kalaliidu liikme ja Hiiu Kaluri juhi Toomas Kõuhkna sõnul pole
kalandussektoris Ukraina tollimaksud kõrged, pigem on asi selles, et importöörid
ei saa piiri peal makstud käibemaksu tagasi, kuid kala ise on au sees.

„Kalandusele on Ukraina turg olnud ikka oluline turg. Eesti kalandusettevõtted kauplevad Ukrainaga juba väga pikalt ja sidemed ettevõtete tasandil on loodud. Ja no me loodame ikka, et see suureneb. Teatud toodete osas hakkab kohalik tootmine arenema, nüüd tuleb siis, kas kaasa lüüa ja ise investeerida või uusi tooteid välja mõelda. Ja aktiivsematel ettevõtetel on võimalus sinna investeerida. Turg on 50 miljonit elanikku ja kalatarbimine on väga au sees, süüakse väga palju kala," kommenteeris põllumajandusministri delegatsiooniga koos Ukrainas visiidil käinud Kõuhkna Ukraina turgu.

Kas kõrged tollimaksud kalaärile kaikaid kodaratesse ei loobi? „Tollimaksud ei ole väga kõrged. Mõned kalad on üldse maksuta ja mõnedel on see 5%. Ei saaks öelda, et need on keskmiselt on kõrged. Toodetel, mida Ukraina ise ei püüa ja ei tooda, nendel on null tollimaks, aga neil, mida nad ise püüavad, neil on väike tollimaks,“ märkis Kõuhkna. „Pigem on siin see küsimus, et importöörid ei saa piiri peal makstud käibemaksu tagasi. See on probleem ja see on juba riiklik küsimus,“ lisas ta.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2008, 15:33
Otsi:

Ava täpsem otsing