Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Fazeri ja Cloetta teed lähevad lahku

Agnes Ojala 16. juuni 2008, 10:04

Roosti-Soome magusatootja Cloetta Fazer
jagatakse pärast pikki omanike vaidlusi kaheks: Cloettaks ja Fazer
Konfektyriks.

Firma suuromanikud - Fazeri kontserni ja Malfors Promotori enamusosanikud - leppisid kokku, et ei jätka enam koos. Uus Cloetta viiakse Stockholmi börsile, Fazer Konfektyr aga jääb Fazeri kontserni alla, kirjutas di.se.

Kahe suuromaniku käes on Cloetta Fazerist umbes 78,5 protsenti hääleõigustest.

Jagunemine toimub mitme osana. Ühe osana saavad senised aktsionärid iga Cloetta Fazeri aktsia eest ühe uue Cloetta aktsia. Teise osana teeb Fazeri kontsern ülejäänud Cloetta Fazerile ülevõtmispakkumise, makstes iga Cloetta Fazeri aktsia eest 202 Rootsi krooni ja andes lisaks 0,92 uue Cloetta B-aktsiat. Jagunemine peaks täielikult lõpetatud olema 2009. aasta jaanuaris.

"Otsus firma kaheks jagada tuli seetõttu, et kaks põhiomanikku ei suutnud jõuda kokkuleppele firma pikaajalistes omandisuhetes. Seetõttu oleme rahul, et omanike vaheline tüli nüüd läbi saab,“ ütles Cloetta Fazeri juhatuse esimees Anders Dreijer.

Cloettale jääb tootmine Rootsis. Firma kaubamärkideks on Kexchoklad, Center jpt. Fazerile jäävad õigused muu seas Dumle, Geisha, Marianne ja Tuttu Frutti kasutamiseks.

Fazer on püüdnud Cloettat varem üle osta, kuid sellega ei ole nõus oldud.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2008, 12:22
Otsi:

Ava täpsem otsing