Endine ehitusdirektor kaebas Merko Grupi kohtusse

18. juuni 2008, 14:06

Merko Ehituse endine ehitusdirektor Ott
Kikkas on kaevanud AS-i Merko Grupp kohtusse, et tühistada grupi tütarfirma
E.L.L Kinnisvara AS-i aktsiaemissioon.

Ärilehe andmetel tekib enamusosalust omaval Toomas Annusel eelis pisiaktsionäride ees, suurendades suuraktsionäride vara väikeaktsionäride arvel.

Kohtuistungite registri andmetel toimub vaidluse arutamine sellel reedel Kentmanni tänava kohtumajas kohtunik Epp Haabsaare juhtimisel.

Aktsiaemissioonist said väikeosanikud Ärilehe andmetel teada neile saadetud pakkumiskutses, mis jättis lühikese aja jooksul võimaluse osta senisele osalusele vastavas jaos lisaaktsiaid (6% osaluse korral tähendaks see umbes 21 miljoni krooni välja käimist). Pakkumisest loobumise korral tähendab see aga loobumist teenitud kasumiosast, kuna uutelgi aktsiatel oli tagasiulatuv jõud noppida eelmise aasta kasumilt makstavaid dividende.

Ott Kikkas, keda aripaev.ee-l veel tabada pole õnnestunud, kuulub ise ettevõtte OÜ Fund Ehitus juhatusse.

Merko Grupi nõukogu liige Teet Roopalu kommenteeris kohtuasja järgmiselt: „Kuna tegemist on alles algava kohtuasjaga, siis ei pea Merko Grupp kuidagi sobilikuks vaidlust sügavuti kommenteerida, seda eriti ajakirjanduse veergudel. Kommenteerida võime vahest ehk ainult nii palju, et lähtudes tänasest situatsioonist meie majanduskeskkonnas tervikuna, ja eriti kinnisvara sektoris, oli Merko Grupi juhatuse ettepanek aktsionäridele, proportsionaalselt, korraldada uus emissioon, suurendamaks E.L.L. Kinnisvara likviidsust sel määral, et olla valmis reageerima ka võimalikele soodsatele kinnisvaraobjektide müügipakkumistele, mida juhatuse arvates lähiaegadel on oodata. Dividendide maksmisest aktsionäridele oleks juhatuse meelest tänases situatsioonis isegi naljakas mõelda.“

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. November 2008, 13:27
Otsi:

Ava täpsem otsing