Eesti firma ehitab Leedu suurimat jahisadamat

20. juuni 2008, 10:56

Sillaehitusettevõte OÜ Top Marine võitis
Leedus Baltimaade suurima jahisadamaehituse hanke. Ettevõtte juhi ja omaniku
Andry Prodeli sõnul saavutati hankekonkursil edu Euroopa tuntud
sillavalmistajate ees.

„Objekti nimi on Silute Jahisadama rekonstrueerimine, mille peatöövõtja on CJSC “Klaipedos Hidrotechnika”, meie oleme objekti ujuvkaide tarnija. Objekti ehitamist rahastavad EL fondid,“ selgitas Prodel aripaev.ee-le.

Ta lisas, et hankekonkurss toimus 2008. aasta kevadel ning objekti ettevalmistus ja projekteerimine toimus 2006. ja 2007. aastal. „Jahisadama ujuvkaide tarnepakkumisel osalesid mitmed Euroopas tuntud sillavalmistajad, näiteks Soome Marinetek ja Leedu Promarine.“

„Ujuvkaide hanke maksumus oli 205 000 eurot,“ märkis Prodel.

„Baltimaade 2008. aasta suurima jahisadamate ujuvkaide hanke käigus paigaldame 402 meetrit ujuvkaisid ja lisandub 106 jahikohta,“ rääkis Prodel töödest, mida jahisadama ehituse käigus tehakse.

Ujuvkaide tarnimine algab juuli alguses ja lõpptähtaeg on selle aasta 1. september. Kõik ujuvkaide konstruktsioonid valmistatakse Eestis ja transporditakse Leetu. Montaažitööd teostab Leedu alltöövõtja Top Marine spetsialistide juhendamisel.

"Meie jaoks on rahvusvahelise hankekonkursi võitmine tähtis samm edasi uutele eksporditurgudele laienemisel. Rahvusvaheline komisjon, mis eelnevalt käis Eestis tutvumas meie tootmise ja objektidega tunnistas need igati vastavaks Euroopa Liidu normidele," märkis Prodel.

Eestis on OÜ Top Marine 2008. aasta suurim objekt Pirital Kalevi Jahtklubi ujuvkaide ehitus, mille käigus lisandus 108 meetrit ujuvkaisid ja 58 jahikohta.

Top Marine 2007. aasta käive oli 12 miljonit krooni ja kasum 1,7 miljonit krooni. 2008. aasta prognoositav käive 15,7 miljonit krooni (ettevõte ekspordib 60 protsenti toodangust), prognoositav kasum 0,8 miljonit krooni. Ettevõttes töötab üheksa töötajat.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2008, 12:25
Otsi:

Ava täpsem otsing