Tootmine kallines mais aastaga 7,2%

Mariliis Pinn 20. juuni 2008, 09:29

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus
oli 2008. aasta mais võrreldes aprilliga 0,2% ja võrreldes eelmise aasta maiga
7,2%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas mais võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus ehitusmaterjalide ning kummi- ja plasttoodete tootmises. Eelmise aasta maiga võrreldes tõusid hinnad enim toiduainete ja jookide tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta mais võrreldes aprilliga 0,0% ja võrreldes eelmise aasta maiga 4,3%.

Ekspordihinnaindeksit mõjutas mais võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus keemiatoodete, kummi- ja plasttoodete ning metallitootmises ning hindade langus turbatootmises, toiduainete, tekstiiltoodete, puidu ja puittoodete tootmises.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta mais võrreldes aprilliga 1,5% ja võrreldes eelmise aasta maiga 6,2%.

Impordihinnaindeksit mõjutas mais võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste, keemiatoodete, metalli ja metalltoodete hindade tõus ning põllumajandussaaduste ning puidu ja puittoodete hindade langus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2008, 09:26
Otsi:

Ava täpsem otsing