Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Maksutundlikud ettevõtted lahkuvad Eestist

25. juuni 2008, 12:04

Tulumaksumuudatused vallandasid tänavu
kevadel likvideerimispaanika, kümned välisfirmade tütarettevõtted ja
filiaalid on teatanud, et lõpetavad Eestis tegevuse.

Likvideeritavate ettevõtete seas on osaühingud Galvex Services ja Galvex Intertrade, Ernesto Preatoni hotelliketi tütarettevõte Blumberg Halduse OÜ, ravimifirma Bayer OY, elektroonikafirma Panasonic Eastern Europe Handelsgesellschaft m.b.h. ja Enprima Engineering OY Eesti filiaalid, ravimifirma Bristol-Myers Scuibb Eesti AS ning Jaapani restorani pidav Amip Eesti AS.

Lisaks pakivad pillid kotti Leedu juurtega IT-firma Varos Group Eesti, Maltal registreeritud omanikuga konsultatsiooni- ja investeerimisfirmad Gage Invest ja Joshua Investments, investeerimisfirma Landhall Invest, Parex Finance ning valdusfirma Phoenix Balticum.

Ehkki ettevõtte eluküünla kustutamise põhjusi võib olla mitmeid, võib oletada, et likvideerimistuhin haaras ka neid Eesti ettevõtjaid, kes aastate pikku kasumi välja võtmata jätsid. Nii on praegu likvideerimisel Rockwell Holding OÜ ja AS Pirita Rannahoone, mida juhib Mart Habakuk.

Alates märtsist lööb likvideerija hingekella kinnisvaraarendajale Vendor Vara, maist Peep Aaviksoo, Olari Taali ja Jaan Pillesaare ühisele kinnisvarafirmale Brightsand ning juunist E.L.L. Kinnisvara tütarettevõttele Spiromax.

Ettevõtteid likvideerivad ka ekspankur ja Laitse mõisahärra Sulo Muldia ning miljonärist pankrotihaldur Arno Mägi. Viimane märkis likvideerimisbilansis, et turg on kokku kuivanud ja kinnisvara alast konsultatsiooni polnud enam kellelegi anda.

Ühtlasi on likvideerimisel endine Silmeti sidusettevõte AS Silbunker, mis kuulub Vene ärimeestele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. July 2008, 16:44
Otsi:

Ava täpsem otsing