Laar: hea, et Venemaa finaali ei pääsenud

Hille Tressum 27. juuni 2008, 12:20

Isamaa- ja Res Publica Liidu
esimehe Mart Laari hinnangul on Venemaa asunud jalgpalli EM-i siduma
ajalooliste lahinguvõitudega ning sellest tulenevalt on hea, et finaalis ei
kohtu ta Saksamaaga.

"Ajalugu ja jalgpall on ohtlik kokteil. Venemaal on seda kahjuks viimastel nädalatel üritatud kokku segada. Vene jalgpallifännide poolt tribüünile veetud suur Peeter I pilt pidi rootslastele meelde tuletama kaotust Poltaava lahingus," kirjutab Laar oma ajaveebis.

"Veel hullem - Vesti-24 kanalis näidati iga poole tunni taga reklaami, milles olid katked Jäälahingust ja Poltaava lahingust ning "Gladiaatori" muusika taustal nähtav tekst -Venemaa 2, Rootsi 0," märgib Laar.

Mitmed analüütikud on Laari sõnul kõiges selles näinud marurahvusluse kasvu Venemaal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2008, 16:57
Otsi:

Ava täpsem otsing