Leedo: loodetavasti julgustab kohtuotsus teisigi solvangutele vastu hakkama

27. juuni 2008, 17:55

Saaremaa ärimees Vjatšeslav
Leedo kommenteeris kohtuotsust, et loodetavasti julgustab see ka paljusid
teisi kodanikke teatud väljaannetes levivale solvamist soosivale tendentsile
vastu hakkama.

"Kohtu otsus rahuldada antud hagi täies ulatuses julgustab loodetavasti ka paljusid teisi kodanikke teatud väljaannetes levivale solvamist soosivale tendentsile vastu hakkama. Rahaline kompensatsioon ei olnud hagi puhul pehmelt öeldes kõige olulisem osa, vaatamata sellele, et osa meediast üritas ja üritab ka edaspidi seda näidata," rääkis Leedo.

"Kõik, kes on selle protsessiga kaasnenud diskussiooni jälginud, teavad seda hästi. Oluline on see, et tekiks mingigi kaitse inimestele, keda pidevalt teatud väljaannetes mõnitatakse, tihti väljaandja mahitusel. Teame viimastest nädalatest, et see probleem ei ole kuskile kadunud, vaid on süveneva iseloomuga," lisas ta.

"Kohtulahend on eriti oluline samm selles suunas, et seaduses kirjapandud õigused ka tegelikkuses realiseeruksid," ütles Leedo advokaat Toomas Vaher advokaadibüroo Raidla Lejins Norcous.

"Isiku põhiõiguste hulka kuuluvad hüved nagu õigus heale nimele ja väärikusele on meedia poolt viimasel ajal tihti jalge alla tallatud ning väga oluline on mõista, et meediaväljaanne, eriti elektrooniline meedia, vastutab ka kommentaatorite kaudu avaldatud solvangute eest. Kui Delfi on piltlikult öeldes kodustanud hulga anonüümseid sõimlejaid, kes portaalile klikke teenivad, siis tuleb ka valvata, et nende poolt avaldatud kommentaarid üle lubatava piiri ei läheks," sõnas advokaat.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2008, 20:17
Otsi:

Ava täpsem otsing