Medvedev sarjas Eestit ja Lätit

Hille Tressum 27. juuni 2008, 18:05

Presidendivahetus Venemaal pole kaasa
toonud muudatusi Kremli retoorikas. Venemaa president Dmitri Medvedev
süüdistas Venemaa ja EL-i tippkohtumise ajal Eestit ja Lätit oma kaasmaalaste
ahistamises ja ajaloo ümberkirjutamise katsetes.

Venemaa presidenti häiris ka Euroopa Liidu liigne ühtsus, vahendas RIA Novosti.

"Arutasime täna avameelselt meie suhete teravamaid külgi. Meie hinnangul on saanud häirivaks tendentsiks eurosolidaarsuse kasutamine kahepoolsete probleemide lahendamise instrumendina Venemaa ja EL-i liikmesriikide vahel," ütles Medvedev tippkohtumise järgsel pressikonverentsil.

"Meid häirib jätkuvalt meie kaasmaalaste õiguslik olukord Lätis ja Eestis. Lubamatu on ka pehme suhtumine katsetesse heroiseerida natsistide käsilasi ja püüetesse kirjutada ümber Euroopa 20. sajandi ajaloo lehekülgi," sõnas Venemaa president.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2008, 19:40
Otsi:

Ava täpsem otsing