Kuberner Easley plaanib aidata raskustes Põhja-Carolina majaomanikke

04. juuli 2008, 19:09

Põhja-Carolina kuberner Mike Easley kutsus
oma osariigi seaduseloojaid tasa tegema föderaalvalitsuse tegematajätmised ja
võtma vastu seadust, et aidata Põhja-Carlina koduomanikele pikendust oma võlgade
maksmiseks

Selle ettepaneku kohaselt peaksid subprime tüüpi laenude võtjad saama vähemalt 45 päevase etteteatamise enne kui alustatakse laenud tagatise eemaldamise protseduuridega. Sellist tüüpi laene anti põhiliselt kehva krediidiajalooga laenajatele, vahendas Forbes.com Associated Pressi.

Samuti peavad hüpoteekide pakkujad informeerima osariiki laenumaksetest kõrvalehoidjatest. Seda sorti teatamine annab osariigi pangandusvolinikule aega töötada koos koduomanike ja laenajatega, et välja töötada uus plaan vältimaks tagatise maha müümist, mis päästaks mõned osariigi elanikud oma kodu müümisest.

Antud seadus annab pangandusvolinikule õiguse ka väljatõstmise protseduuri kuu aja võrra edasi lükata. Kuberner Easley sõnul aitaks see ligikaudu 25 000 peret, kellel on laenumaksetega probleeme, samuti toetavad seda eelnõud pangad, kes ka kaotavad ka väljatõstmistega.

Põhja-Carolinas on laenu tagatiste ära võtmine suurenenud viimase aastaga 9%. Seadusandjad juba karmistasid laenude andmise tingimusi, aga sellest ei ole abi neile, kes on juba laenu võtnud. See uus seadus ongi just selleks, et aidata neid inimesi, kes on laenud võtnud perioodil 2005-2007. Suurema osa sel ajal välja antud laenud on subprime tüüpi laenud, mis praegu mõjutavad nende võtjaid oma muutuvate intresside tõttu.

Seaduseelnõu vastased aga väidavad, et sellelt võiks ajalised piirangud üldse ära kaotada. Enne, kui kuberner saab sellele alla kirjutada, peavad selle heaks kiitma osariigi parlamendi mõlemad kojad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. July 2008, 19:06
Otsi:

Ava täpsem otsing