Rekordiline naftahind tõi Nikkei´le 12. languspäeva

04. juuli 2008, 10:26

Aasia regiooni võrdlusindeks langes juba
neljandat nädalat järjest. Ettevõtete kuludest haaravad suure osa 145
dollari piiri ületanud naftahind ning aeglustuv majanduskasv. Nikkei
225´l oli täna 12. järjestikune languspäev.

Nikkei 225 taandus 0,2 protsendi võrra, 13 237,89 punktini. 12 päeva jooksul on indeks langenud 9 protsenti. Kohaliku aja järgi kella 12:30ks lisandus Hang Seng indeksile 1,1 protsenti, tasemeks 21 477,33 punkti. Sel nädalal on indeks liikunud miinusesse 2,6 protsendiga, kirjutab Bloomberg.

Täna teatas Lõuna-Korea rahandusminister, et riik peab suurendama pingutusi, stabiliseerimaks hindu ning inimeste eluolu, kui naftahind jätkab rekordite purustamist. Lõuna- Korea suurima panga Kookmini aktsia odavnes 3,4 protsenti.

Hongkongi börsil kallines turuväärtuselt maailma suurima laenaja Industrial and Commercial Bank of China aktsia 2,6 protsendi võrra, kui ettevõte teatas, et I kvartali kasum kasvab tõenäoliselt 50 protsendi võrra.

“Aasta teine pool kujuneb keeruliseks, kui just naftahind ei tee järsku langust,” ütles Lim Kok Boon Fortis Private Banking´st. Eile kerkis toornafta hind 145,29 dollarini barrelist. “Investorid pole kunagi kogenud naftahinna sellist kõrgumist ning valitseb teadmatus, et millal lõpeb naftahinna tõus või millised on selle tagajärjed ettevõtete kasumeile,” ütles Fukou Mutual Life Insurance´i finants- ja investeerimisplaneerimise osakonna juht Yuuki Sakurai.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. July 2008, 10:05
Otsi:

Ava täpsem otsing