Aasia börse aitas tõusule finantssektor

07. juuli 2008, 10:06

Aasias vedasid börsitõusu finants- ja
tehnoloogiaaktsiad. Teiste kõrval osutusid edukaks ka kinnisvaraarendajate
aktsiad. Nikkei 225 indeks lõpetas oma 12 päeva kestnud langusperioodi.

Hiina tulusaim pank China Merchants prognoosis esimese poolaasta kasumi kasvu. Aktsia kallines uudise peale Hong Kongi börsil 6,1 protsendi võrra ning Shangai börsil 6,2 protsendi võrra. Kasumiprognoos aitas tõusule ka Hiina suurima investeerimisfirma pangandusüksuse China Citic Banki aktsia hinna, Hong Kongi börsil 3,5 protsenti, Shangais 5,2 protsenti. Jaapani suurpanga Mizuho aktsia hind tegi 4,8-protsendilise hüppe.

Börsipäeval osutusid edukateks ka kinnisvaraarendajate aktsiad. Hong Kongi suurima kinnisvaraarendaja Sun Hung Kai aktsia kallines 4,2 protsenti, kui Credeit Suisse tõstis aktsia reitingut “neutraalse” pealt “outperform´i” peale. Jaapani juhtiva kinnisvaraarendaja Mitsubishi Estate´i aktsia kallines 3,2 protsenti.

Jaapani Nikkei 225 indeksile lisandus täna 0,9 protsenti, indeks kerkis 13 360,04 punktini. Indeks lõpetas 12 päeva kestnud ning 8,4 protsendini ulatunud languse, mis oli pikim langusperiood Korea sõja lõpust saati. Kohaliku aja järgi kella 12:30ks oli Hang Seng indeksile lisandunud 1,5 protsenti, indeks tõusis 21 745,20 punkti juurde.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2008, 10:29
Otsi:

Ava täpsem otsing