Danske Capital omandas 6,75 protsenti Ekspress Grupist

07. juuli 2008, 15:43

Danske Capital Finlandi juhitav
Baltimaadele keskendunud investeerimisfond DCF Fund (II) Baltic States suurendas
oma osalust AS-s Ekspress Grupp 6,75%ni, teatas Danske Capital.

„Ekspress Grupil on väga hea meel, et Danske Capitalist sai meie ettevõte suur rahvusvaheline investor. Tehing tõestab, et piirkonna üks kõige kogenumatest ja suurimatest varavalitsejatest usub meie kasvupotentsiaali ning ettevõtte tulevikku,“ sõnas Ekspress Grupi juhatuse esimees Priit Leito. „Esimesed kohtumised investori esindajatega on näidanud, et Danske Capital toetab meie strateegia elluviimist ning et meil on Danske Capitali näol tugev pikaajaline investor.“

„Ekspress Grupi finantstulemused, äritegevuse areng ja tulevikupotentsiaal avaldavad Danske Capitalile sügavalt muljet,“ ütles Danske Capital Finlandi fondijuht Kustaa Äimä. ”Ootame suure huviga koostööd ettevõtte juhatuse ja teiste aktsionäridega, et kasutada ära ettevõtte suur potentsiaal. Oleme väga rahul, et Ekspress Grupi juhatus on pühendunud sellele, et luua ettevõttest dünaamiline ja modernne meediakontsern. Olen kindel, et üheskoos saame muuta Ekspress Grupi üheks kõige aktsionärisõbralikumaks ja huvipakkuvamaks ettevõtteks börsil.“

Danske Capital on osa Danske Bank Group ASist. Danske Capital on juhtiv varahaldusettevõte Põhjamaa institutsioonidele, ettevõtetele ja organisatsioonidele.

Ida-Euroopas haldab Danske Capital varasid kokku ligi 2 miljardi euro väärtuses. Danske Capital Finland on Baltimaade suurima investeerimisfondi Amber Trust ühishaldur.

Ekspress Gruppi kuuluvad tütarettevõtjatena Eesti Ekspressi Kirjastuse AS, AS Delfi oma tütarettevõtjatega Lätis, Leedus ja Ukrainas, AS Maaleht, AS Rahva Raamat, AS Printall, UAB Ekspress Leidyba ning AS Ekspress Hotline oma tütarettevõtetega Eestis ja Rumeenias. Ühisettevõtjate hulka kuuluvad Eesti Päevalehe AS, AS SL Õhtuleht, AS Ajakirjade Kirjastus, AS Express Post, OÜ Netikuulutused, AS Linnaleht ja UAB Medipresa.

Ekspress Grupi 2007. aasta müügitulu oli 1,15 miljardit krooni ja puhaskasum 92,1 miljonit krooni. Grupp annab tööd rohkem kui 2300 inimesele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. July 2008, 16:38
Otsi:

Ava täpsem otsing