Slovakid said teada oma krooni sidumiskursi

08. juuli 2008, 16:18

Euroopa Liidu rahandusministrid lõid täna
lukku kursi, millega slovakid tuleva aasta algusest oma kroonid eurodeks
vahetavad.

Rahandusministrid kinnitasid Euroopa Komisjoni ettepaneku siduda seni ujuvkursiga kaubelnud Slovakkia kroon tasemel 30,126 krooni eurost.

Slovakkia läheb eurole üle sama keskkursiga, millega Slovakkia kroon on Euroopa vahetuskursi mehhanismis ehk nn euro eeskojas (mis peab demonstreerima valuuta stabiilsust) kaubelnud maikuu lõpust. Siis sai Slovakkia Euroopa Liidult loa valuuta 15% revalveerida ehk tugevneda lasta. Krooni revalveeriti ka 2007. aasta märtsis, toona 8,5%.

„Tänu tänasele otsusele saab 2009. aasta 1 jaanuaril Slovakkiast 16. euroala liige. Oleme taas tõestanud, et euroala ei ole suletud klubi. Iga riik, mis tingimused täidab, on teretulnud,” ütles Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Joaquin Almunia täna Brüsselis toimunud pressikonverentsil.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. July 2008, 12:48
Otsi:

Ava täpsem otsing