Sepp: ei viitsi kuulata siseminister Jüri Pihli ähvardusi

10. juuli 2008, 17:19

Keskerakondlane Evelyn Sepp leiab, et
siseministeeriumil nagu ilmselt ka igal teisel asutusel on ikka mõningaid
sisemisi reserve, et iga viimase kontoriametniku tooli säilitamise või
küsitavate majanduskulude kasvatamise asemel ei pea kokkuhoidu alustama sugugi
sisejulgeolekust.

"Ausalt öeldes enam ei viitsi kuulata siseminister Jüri Pihli ähvardusi, et kui kohe-kohe riigieelarvest raha ei saa, siis paneme politsei ja päästeameti kinni. Saadame väljaõppinud mehed puhkusele ja koondame ära. See jutt on piinlik või siis pahatahtlik. Küllap on terve talupojamõistusega inimesed minuga nõus, et siseministeeriumil nagu ilmselt ka igal teisel asutusel on ikka mõningaid sisemisi reserve, et iga viimase kontoriametniku tooli säilitamise või küsitavate majanduskulude kasvatamise asemel ei pea kokkuhoidu alustama sugugi sisejulgeolekust," kirjutab Sepp oma ajaveebis.

Poliitik imestab, miks koalitsioonikaaslased selliseid lapsikusi seni nii leplikult sallinud on.

Kodakondsus- ja Migratsiooniameti osakonna Foorumi ärimajja kolimise uudis on aga täitsa üle mõistuse.

"Eeldusel, et Postimehes esitletu on siiski korrektne, esitasin ma asjaomastele ametimeestele Riigikogu kodukorra kohaselt kirjalikud järelepärimised. Ootan hiljemalt 10 päeva jooksul ammendavaid vastuseid nii riigikontrolör Mihkel Oviirilt, siseminister Jüri Pihlilt endalt kui ka peaminister Andrus Ansipilt," ütles Sepp.

Peamised küsimused keerlevad lepingu salastatuse, tehingu otstarbekuse, riigi kokkuhoiupoliitikaga kooskõla, võimaliku korruptsiooni ja vastutuse ümber. Eks siis näeb, mida neil asja kohta öelda on, lisas ta. Seni väidab KMA, et tehing on konfidentsiaalne.

"Pagan võtaks, tegu pole nende eraeluga! Kontoripindade rentimine maksumaksja raha eest on seni ikka veel tavaline riigieelarveline majanduskulu, mis peaks alluma kõigele – nii seadustele, (langeva) turu tingimustele kui ka riigi tegelikule majandusolukorrale. Ja selle tehingu puhul näib nappivat kõike -
otstarbekust, seaduslikkust kui läbipaistvust," oli keskerakondlane ärritunud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. September 2008, 16:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing