E-Eesti - paberil ilusam

11. juuli 2008, 11:03

Väike isiklik mure - nimelt vahetan
peatselt naisega kohad ning jään ise lapsehoolduspuhkusele. Kuid kui hea lugeja
nüüd siinkohal mõtleb, et mis see siis ikka ära ei ole, siis ei, õnneks on
leiutatud bürokraatia. Niisiis, meil Eesti Vabariigis on olemas ID-kaart,
riigiportaal x-tee ja palju muud e-estoniat. Seega, arvasin, et login
mobiil-IDga x-teele, esitan vastava avalduse ja korras. Aga ei!

Nüüd peab naine kuidagiviisi sotsiaalkindlustusametile oma nõusolekust teatama. Paberil. Ning nagu sellest veel vähe oleks, peame me mõlemad tööandjalt hankima tõendi, üks lapsehooldusuhkusele minemise, teine selle katkestamise kohta. Oeh. Ning seda enne eelmise kuu 15. päeva. Oeh. Häda ja viletsus.

Kas ei võiks siis olla lihtsalt nii, et kui x-tee kaudu on minu avaldus laekunud, teeb riik senisele vanemahüvitist saanud vanemale päringu, et kas see soov on mõlemale vastuvõetav ning nii jääbki. Aga ei. Ning nende ridade kirjutamise ajal käib naine, magav laps süles, ühe vale maja juurest teise juurde, täitsa vale paber kaasas. Homme jälle!

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. July 2008, 11:23
Otsi:

Ava täpsem otsing