Minister Parts ruttas ajas ette

Mariliis Pinn 12. juuli 2008, 10:10

Majandusminister Juhan Parts väitis
neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et sõlmitud on järjekordne Saaremaa
püsiühenduse uuringulepe, mille kestus on 16 kuud, kirjutas Meie Maa.

“Saaremaa püsiühendusega oleme jõudnud täiesti uude kvaliteeti,” väitis Parts. “[Uuringul] on kaks teemat. Esiteks lõplik trass, ütleme, lõplik variant siis, sest üks variant on ju ka tunnel. Ja teine, keskkonnamõju hinnang. Need on omavahel teatud mõttes ju seotud.”

Majandusministeeriumi pressiesindaja Gea Otsa nentis eile, et minister oli veidi ennatlik. “Leping kirjutatakse alla 16. juulil,” sõnas Otsa.

Meie Maa andmeil hakkab uuringut tegema Soome firma WSP Finland. Sama firma analüüsis Taani firmade konsortsiumi poolt kaks aastat tagasi koostatud püsiühenduse finants- ja keskkonnauuringut ja leidis, et see ei vastanud lähteülesandele. Ehk ei vastanud küsimusele, milline silla trass on parim.

Seetõttu tõrjusid Eesti ametnikud uue uuringu hankel Rambolli välja ja ainsana jäi oma teenust pakkuma WSP Finland.

“Eestlased teatasid, et me ei saa selles uuringus osaleda, kuna viisime läbi esimese uuringu. Otsustasime selles osas enam mitte vaielda ja oma töö lõpetada, kuna ei taha takistada Eesti projekti edasiminekut,” on uudiskirjale News2biz öelnud Rambolli esimese uuringu projektijuhi asetäitja Per Fagerholt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. July 2008, 12:58
Otsi:

Ava täpsem otsing