Uuring: 54% inimestest leiab, et riigireservide kallale ei ole mõtet minna

Mariliis Pinn 14. juuli 2008, 14:03

Eesti Pank uuris TNS Emori kaasabil, kas
riik peaks reservid praegustel raskematele aegadel käiku laskma, sest
majandusolud peaksid kajastuma ka riigi eelarvepoliitilistes eelistustes. Üle
poolte vastas, et ei peaks.

Rohkem kui pooled vastanutest (54%) leidsid, et valitsus ei peaks veel reserve kasutusele võtma, kirjutas Eesti Panga ajakiri Kroon ja Majandus. Nende arvates on oluline, et Eesti valitsus ei kulutakse kõiki eelarvetulusid, vaid hoiaks reserve halvemate aegade tarvis. Selle väite pooldajaid oli rohkem eakamate, eestlaste, alg- ja kõrgharidusega inimeste, maa-asulate elanike ning Lääne-Eesti ning Tartu- ja Jõgevamaa inimeste seas.

18% vastajatest arvas, et viimase aja hinnatõusud vähendavad kiiresti riigi reservide väärtust ja see teeb säästmise mõttetuks. Selle väite pooldajaid oli rohkem mitte-eestlaste ja algharidusega inimeste hulgas. 13% leidis, et rasked ajad on kätte jõudnud, mistõttu riik peaks kogutud reservid kasutusele võtta. Seda väidet pooldasid kõige sagedamini põhiharidusega inimesed.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2008, 14:00
Otsi:

Ava täpsem otsing