M-valimised võivad tulla 2009. aastal

Mariliis Pinn 16. juuli 2008, 08:46

Kui riigikogu m-valimised seadustab, saavad
Eesti kodanikud juba tuleva aasta europarlamendi valimistel hääletada
mobiiliga.

Justiitsministeeriumis äsja valminud eelnõu edasisest käekäigust sõltub, kas Eestist saab maailma esimene riik, kus valimistel on võimalik oma kandidaadi poolt hääletada ka mobiili teel, kirjutas Postimees.

M-valimiste ideed on enim levitanud Reformierakond. EMT juhatuse esimees Valdo Kalm on seda nimetanud oma unistuseks, milleks EMT on ka tehnoloogiliselt valmis.

Lisaks sellele, et eelnõu lubab elektroonilisel hääletusel kasutada peale ID-kaar shy;di ka mobiil-ID-d, pikendab ta valimistel e-hääletuse aega. Kui seni toimus e-hääletus vaid kolmel päeval enne valimisi, siis lähitulevikus oleks see aeg kümme päeva ehk 13.-st kuni neljanda päevani enne valimispäeva.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2008, 11:36
Otsi:

Ava täpsem otsing