Swedbanki kasum kasvas üllatuslikult 16%

Mariliis Pinn 17. juuli 2008, 09:10

Balti regiooni suurim pank Swedbank teatas
üllatuslikult hoopis, et nende teise kvartali kasum kasvas 16%, kuna
laenamine kasvas.

Pangapuhaskasum kasvas 3,11 miljardilt Rootsi kroonilt 3,6 miljardi kroonini (4,9 mld Eesti kroonilt 5,7 miljardini), vahendas Bloomberg panga teadet. Analüütikud kartsid, et panga kasum jääb tunduvalt väiksemaks ehk 2,75 miljardi Rootsi kroonini.

Hansapanga Grupi kogu tegevuse puhaskasum oli 2008. aasta teises kvartalis 137,5 miljonit eurot, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 7%, teatas pank.

Hansapanga Grupi puhaskasum jätkuvast tegevusest oli selle aasta teises kvartalis 135 miljonit eurot, omakapitali tootlus 26,3% ning kulu-tulu suhe 32,9%. Grupi laenuportfell kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 20%, ulatudes 20,3 miljardi euroni. Võrreldes esimese kvartaliga kasvas laenuportfell 4%. Laenukahjumid moodustasid 0,55% portfellist, jäädes oodatud piiridesse.

Hansapanga Grupi teise kvartali majandustulemusi mõjutasid mõned ühekordsed tehingud, nende hulgas Venemaa äriüksuse müük Swedbankile, AS-i Pankade Kaardikeskus müük Eestis ning Balti panganduse tulemustasude reservi korrigeerimine. Ühekordsete tehingute positiivne kogumõju kvartali puhaskasumile oli 27 miljonit eurot.

"Meie põhiäride tulemused vastavad meie endi ootustele. Halvenenud majanduskeskkond Baltikumis toob kaasa laenukahjumite kasvu, sama trendi jätkumist ootame ka järgnevate kvartalite jooksul. Meie peamine tähelepanu on praegu äride juhtimisel läbi majanduse langustsükli, klienditeeninduse edasisel arendamisel ning eelseisval nimemuutusel," ütles Hansapanga Grupi juht Erkki Raasuke.

Hansapank Eesti puhaskasum oli teises kvartalis 49 miljonit eurot. Panga omakapitali tootlus oli 31.5% ja kulu-tulu suhe vastavalt 39.9%. Hansapank Eesti laenuportfell on võrreldes käesoleva aasta esimese kvartaliga kasvanud 3% ja deposiitide maht 2%. Laenukahjumid moodustasid teises kvartalis 0,58% portfellist, esimeses kvartalis oli vastav number 0,38%. "Arvestades majanduskeskkonna arenguid võib kvartalitulemustega rahule jääda. Laenukahjumite tõus jäi prognoositud piiridesse," kommenteeris tulemusi Hansapank Eesti juht Priit Perens.

Hansapanga Grupi 2008. aasta teise kvartali tulemused jätkuvatest tegevusvaldkondadest:
• Laenude kvartaalne kasv 4%, aastane kasv 20%
• Hoiuste kvartaalne kasv 1%, aastane kasv 10%
• Puhas intressimarginaal 2,69%, kvartaalne langus 7baaspunkti, aastane langus 22baaspunkti
• Puhaskasum 135 miljonit eurot, kvartaalne kasv 18%, kasv võrreldes 2007. aasta teise kvartaliga 7%
• Omakapitali tootlus 26,3%,
• Tulud 259 miljonit eurot, kvartaalne kasv 7%, kasv võrreldes 2007. aasta teise kvartaliga samuti 7%
• Kulud 85 miljonit eurot, kvartaalne langus 13%, langus võrreldes 2007. aasta teise kvartaliga 10%
• Kulu-tulu suhe 32,9%

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. September 2008, 11:47
Otsi:

Ava täpsem otsing