Vene börsil plussis pangaaktsiad

17. juuli 2008, 12:43

Finantssektori ralli USAs vedas tõusule ka
Vene pangaaktsiad. Odavnev nafta lükkas langusesse naftakompanii Gazprom Nefti
aktsia.

Pangaaktsiad Venemaal kerkisid, kui USA lääneranniku suurim pank Wells Fargo teatas prognoositust suuremast kasumist ning tõstis dividende. Vene suurima panga Sberbanki aktsia kallines 3,9 protsenti, makstes 75,60 rubla. Tegemist oli viimase kolme kuu suurima hinnatõusuga. Venemaa suuruselt teise panga VTB Groupi aktsia lisas hinnale 2,5 protsenti, kerkides 8,35 kopikani.

Vene gaasimonopoli tütarfirma Gazprom Nefti aktsia odavnes 1 protsenti, makstes 183 rublat. Eile odavnes New Yorgis nafta teist järjestikust päeva, 14. juulist saati on nafta odavnenud 7,8 protsenti. Augustikuu tarnetähtajaga naftafutuurid odavnesid eile 3 protsenti, kui USA naftavarud suurenesid ootamatult.

Vene elektrivõrke kontrolliva Federal Gridi aktsia hind ronis 2,5 protsenti, 36,4 kopikani. Investeerimispanga Renaissance Capital sõnul on ettevõtte tegelik turuväärtus kuni kaks korda suurem.

Vene börsiindikaator RTS kerkis kella 12:15ks 0,78 protsenti, 2192,36 punkti tasemele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2008, 13:36
Otsi:

Ava täpsem otsing