Trendikas Chedi

Heidi Vihma 18. juuli 2008, 00:00

Köögist hoogsa sammuga väljunud ettekandja kõnnak muutus lauale lähenedes järjest libisevamaks, hääletumaks. Malbe teenindusvalmidus, vaikne hääl, nõtked liigutused - Aasia-mäng läheb käima.

Proovime sissejuhatuseks dim-sum'i, mida serveeritakse kenas karbikeses. Toredad mummukesed, mille juurde pakutakse kolme erinevat kastet, on natuke suured, et korraga suhu pista. Aga pooleks hammustatuna ei taha need minu kohmakas käes enam pulkade vahel püsida. Pealegi ei sobi hammustatud mummukest ju enam ühisesse kastmekaussi pista, vähemalt euroopaliku arusaama järgi mitte.

Lisaks dim-sum'ile sõime veel mereandide suppi, lootosejuure-spargli stir-fry'd ja parti. Supp oli peaaegu maitsetu, igatahes kõige igavam sajakroonine supp, mida ma elus söönud olen. Lootosejuure-spargli stir-fry oli palju toredam: erksat, vürtsist ja krõmpsu lootosejuurt täiendas mahe ja suus sulav spargel. Kuna lootosejuur on vürtsikas, polnud täiendavat maitsestust vajagi.

Ka part oli maitsev: karamelliselt magusa kastmega, krõbe ja kena rasvaviirukesega. Juurde serveeriti kenas karbikeses suurepärast riisi. Kurta võis nii stir-fry kui ka pardi puhul vaid kastme vähesuse üle. Dim-sum'ist lauale jäänud kastmed olid roogade juurde liiga teravad. Oleksin meelsasti näinud, et riisi oleks juurde pakutud. Mitte selleks, et rohkem süüa, vaid selleks, et aasiapärast hoolitsust tunda. Oleksin tahtnud Aasia-mängu jätkata: tänada ja lisast keelduda, ent meie ettekandja piirdus õpitud küsimusega selle kohta, kuidas meile toit maitses.

Magustoiduks söödud mangopuding ja puuviljasalat olid mõnusa maitse ja kena välimusega. Puuviljasalat serveeriti ananassikoores, mangopuding oli kenasti kollane, maitselt mahedad mõlemad. Lõpetuseks tellisime teed: üks lauakaaslane ingveriteed, teine rohelist teed. Kummalegi toodi kann ja tass, ent minule, kes ma teed ei tellinud, tassi ei toodud. Päris-Aasias oleks see mõeldamatu, külalislahkuses on meil veel arenguruumi.

Olen kuulnud, et osa Chedi köögis vajaminevast toorainest ja maitseainetest saadakse Londonist, osa otse Aasiast. Aasia aroome ja maitseid oli paraku napilt tunda, ju ei olnud saadetis kaugelt veel kohale jõudnud ja kokk oli pidanud viimaste raasukestega hakkama saama.

Chedis oli kõik värske, hästi valmistatud ja kvaliteetne, kuid justkui liiga leebe, liiga põhjamaine, liiga vaoshoitud. Noobel, kuid igav.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:55
Otsi:

Ava täpsem otsing