Kuulikindel vest muutub veel kindlamaks

18. juuli 2008, 09:58

Kuulikindlates vestides kasutatav
erimaterjal kevlar suudab küll kinni pidada kuule, kuid jääb siiski hätta
näiteks mikroobidega.

Nüüd on teadlased loonud mikroobidevastase geeli, mida võib kanda otse kangale. Laborikatses suutis geel kevlari peal hakkama saada seente, viiruste ja kolme erinevat tüüpi bakteritega, teatavad teadlased ajakirja Industrial Engineering Chemistry Research värskes numbris.

Geel püsib kuus kuud ega muutnud kevlarit selle aja jooksul kuidagi nõrgemaks ega kandja elu ebamugavamaks. Seega võivad lähiajal tuletõrjujad, politseinikud ja kiirabitöötajad minna ohukolletesse, kartmata ohtlikke baktereid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 22:25
Otsi:

Ava täpsem otsing