ID-kaardi tarkvara uueneb

Mariliis Pinn 22. juuli 2008, 12:57

Eile kuulutas RIA välja ID-kaardi
baastarkvara hanke eduka pakkuja, kes on SmartLink. Hanke tulemusel uuendatakse
ID-kaardi olemasolevat tarkvara ja luuakse tarkvara vähemlevinud
operatsioonisüstemidele ning brauseritele (Mozilla Firefox, Safari).

Samuti lisatakse ID kaardi baastarkvara enamlevinud Linux distributsioonide paigaldustarkvara pakettidesse. Oluliselt lihtsustub ka üle veebi dokumentide allkirjastamine ja nende jagamine, teatas RIA.

RIA asedirektor Kalle Arula sõnul on loodav tarkvara plaanis esmakordselt anda kasutusse LGPL litsentsi alusel, mis lubab kõigil soovijatel tarkvara edasi arendada ja seda arendust juba uue tootena müüa. "Selle muudatusega soovime soodustada tarkvara taaskasutust. LGPL litsentsi pluss on see, et annab kõigile kompetentsetele huvilistele paremad võimalused ennast teostada ja suurendab konkurentsivõimet," selgitas Arula.

RIA valdonnajuht Hannes Linno sõnul oli Smartlingi pakkumuses kirsiks tordil stipendiumprogrammi loomine välistele arendajatele. "Kui keegi teeb baastarkvarale uudse lisavidina, on selle eest ette nähtud teatud boonus. Stipendiumi eesmärk on kasvatada kommuun, kes tahab ja teab, kuidas ID kaardile tulevikus tarkvara kirjutada," rääkis Linno.

ID-kaardi baastarkvara valmimise tähtaeg on lepingu sõlmimisest kaheksa kuud, lepingu kogukestvus on kolm aastat. Hanke kogumaksumus on 10,5 miljonit krooni, millest 8 miljonit krooni kaetakse EL Struktuurifondidest.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2008, 12:54
Otsi:

Ava täpsem otsing