USA pangad üllatavad

Agnes Ojala 22. juuli 2008, 11:02

Mitu USA suurpanka on viimastel päevadel
analüütikuid üllatanud oodatust paremate tulemustega, tagasi heade aegade juurde
on aga siiski veel pikk tee.

Nimelt on viimastel päevadel teiste seas USA suurim pank Citigroup ja JP Morgan oma vahearuannetes teatanud märkimisväärselt parematest tulemustest, kui analüütikud oleksid osanud arvata, kirjutas di.se.

„Ootused olid seatud väga madalale. Pangad kandsid mitme kvartali jooksul suurte mahakirjutamiste tõttu kahjumeid, sel kvartalil seda aga juhtunud ei ole. Tulemused ei ole aga ajalooliselt võrreldes sugugi tugevad,“ rääkis Nordea panga analüütik Maths Liljedahl.

Bank of America esmaspäeval avaldatud aruandest selgus, et panga kasum langes neljandat kvartalit järjest. Seekordne langus aga ei olnud nii suur, kui analüütikud olid prognoosinud. Teise kvartali puhaskasumiks kujunes 3,41 miljardit dollarit ehk 72 senti aktsia kohta. Prognoos oli seadut 48 sendile aktsia kohta.

Paremad tulemused ei tähenda aga, et rasked ajad oleksid möödas.

„See ei ole veel läbi. Pangandusturg jääb endiselt üsna ebastabiilseks. Nüüd jõuame keskkonda, kus Ameerika majandus on väga nõrk ja see mõjutab kindlasti edasi ka Ameerika pankasid. Sama näeme me ka siin, kuid veidi pehmemalt. Majandusseis läheb halvemaks ning siis on kasvavad pankade mahud aeglasemalt ja kasvavad laenukahjumid,“ ennustas Liljedahl.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2008, 16:32
Otsi:

Ava täpsem otsing