Eesti Energia teenis esimese kvartaliga 187 miljonit puhaskasumit

24. juuli 2008, 17:53

Eesti Energia avaldas juunis lõppenud
2008/2009 majandusaasta esimese kvartali tulemused, teatades 2184 miljoni krooni
suurustest ärituludest ning 187 miljoni suurusest puhaskasumist.

Majandusaasta esimese kvartali tähtsamateks sündmusteks olid kindlasti Aulepa tuulepargi nurgakivi paneku tseremooniat ning Eesti Energia ja Jordaania valitsuse vahel eksklusiivse koostöökokkuleppe sõlmimist elektrijaama rajamiseks. Ühtlasi käivitas Eesti Energia meretuuleparkide rajamise uuringud ja pälvis ülemaailmse keskkonnaauhinna Energy Globe 2008 rahvuslikus kategoorias.

Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik märkis, et esimeses kvartalis suudeti tõsta äritulusid kiiremini kui ärikulusid, põhjusena tõi ta soojuse- ja elektrienergia müügitulude kasvu ning suuremate kululiikide, näiteks tööjõukulude aeglustunud kasvutempo.

Kogu kodumaine elektri müük oli 1618 GW/h, olles sellega 2,9% suurem kui eelmise majandusaasta samal perioodil. Kodumaisel vabaturul vähenes müük 8,8%, suletud turul aga kasvas äriklientide jaoks 8,8% ja koduklientidele 12,4%.

Estlink kaabli kaudu eksporditi Soome 25,3% rohkem elektrienergiat ehk 357 GW/h.
Soojusenergia müük suures eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 20GW/h võrra 276 GW/h-ni. Mullu Iru SEJ soojusenergiat ei müünud, kuid müügitulusid mõjutas eelnevast majandusaastast 0,4 kraadi võrra madalam välistemperatuur.

Põlevkiviõli müük suurenes eelmise majandusaasta esimese kvartaliga 55,8%, seoses naftahinna tõusuga kasvasid ka põlevkiviõli müügitulud 124,5%. Praeguse majandusaasta I kvartalis investeeris Eesti Energia kokku 888 miljonit, keskendudes elektrivõrkudele, suunates sinna 75% investeeringumahtudest.

Teise kvartali prognoosina lisas Kaasik, et oodatakse elektri hulgiturul hindade elavnemist Baltimaade piirkonnas seoses Ignalina tuumajaama remondiga. Toorainete hindade kasvades võib toimuda paratamatu hinnakonvergents Balti hulgituru elektrihindade ja Põhjamaade elektribörsi Nordpooli vahel.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2008, 17:50
Otsi:

Ava täpsem otsing