Hansapank kutsub investeerima sotsiaalsetesse ettevõtetesse

25. juuli 2008, 15:31

Hansapanga uus investeerimishoius pakub
võimalust investeerida sotsiaalsetesse ettevõtetesse, teatas pank. Uue
investeerimishoiuse alusvaraks on UBS SRI Global Innovators Fund.

29. juulist 28. augustini pakub Hansapank uut kaheaastase tähtajaga investeerimishoiust „Uue mõtteviisi esindajad", mille alusvaraks on UBS SRI Global Innovators Fund ehk sotsiaalselt vastutustundlike innovaatiliste ettevõtete aktsiaid koondav fond.

„Fond on viimase kolme aasta jooksul pidevalt ületanud võrdlusindeksiks olevat MSCI World Indexit,” rääkis Hansabank Marketsi tuletisväärtpaberite osakonna juht Simmo Sommer. „Eelmise aasta lõpust saadik on fond langevate aktsiaturgude keskkonnas allapoole liikunud, kuid vähem kui mitmed regionaalsed koondindeksid."

UBS SRI Global Innovators Fund investeerib ennekõike energeetika, tervisliku toidu tootjate, uuenduslike tervishoiulahenduste väljatöötajate ja joogivee tootmise ja nõudlusega seotud probleemide lahendustega töötavate innovaatiliste ettevõtete aktsiatesse.

Valdavalt kuuluvad fondi Euroopa riikide ettevõtete aktsiad, ent on ka näiteks Kanada innovaatoreid. Viiendik fondi mahust on Saksamaa uuenduslike ettevõtete aktsiad.

Investeerimishoius võimaldab finantsturgudele investeerida riskivabalt, sest hoiuse põhisumma on 100-protsendiliselt tagatud ning sellele lisandub kasum alusvaraks oleva fondi võimalikust tõusust. Uue investeerimishoiusega pakutakse võimalust saada osa innovatiivsete ettevõtete kasvust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. August 2008, 14:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing