Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Lemeks: puidutööstuses on praegu seisak

Agnes Ojala 25. juuli 2008, 14:30

Statistikaameti avaldatud
väliskaubandusnäitajatest selgub, et nii eksporti kui ka importi on suuremal
määral vähendanud puidutööstus, mis Lemeks Tartu juhi Andres Eduri hinnangul
näitab turu seisakut.

„Puidutööstuses ei ole olukord praegu eriti kiita. On vaikus, seisak. Sellist ei ole viimase 3-4 aasta jooksul olnud,“ rääkis metsa varumise ja puidu töötlemisega tegeleva Lemeks Tartu juhatuse esimees Andres Edur.

Olukord on Eduri hinnangul tingitud Euroopas saematerjali langenud hindadest ja Skandinaavias tselluloositootmise mahtude vähenemisest, mis kukutas paberipuidu nõudlust. Lisaks mõjutab sektorit hetkel sesoonsusest tingitud madalhetk. Nimelt on puidutööstuses vaiksem kolmandas kvartalis.

„Import on vähenenud Venemaa toorme sisseveo pidurdumisest pärast seda, kui tulid kõrged tollitariifid. Sealt tulev import ilmselt jääbki vähenema,“ märkis ta. „Ekspordi osas aga võib arvata, et Euroopa ja Skandinaavia nõudlus peaks hakkama tõusma umbes poole aasta pärast.“

Madalseis Euroopa nõudluses on Eduri sõnul suures tekkinud üldisest majanduse jahtumisest.

Midagi katastroofilist sektoris Andres Eduri hinnangul aga ei ole. „Praegune langus ei olnud meile üllatus, olime selleks valmis. Meie investeeringud olid arvestatud nii, et kui tootmine väheneb, saame siiski hakkama. Teeme näiteks kolme vahetuse asemel kaks ja pool. Koondamist ette näha ei olem,“ lõpetas puidutööstus optimistlikult.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. July 2008, 14:30
Otsi:

Ava täpsem otsing