Aasia börsidel võttis suuna üles toormesektor

28. juuli 2008, 10:16

Metallihindade tõus soosis täna
toormesektorit ning enamik Aasia börse kosusid. Odavnemist jätkasid aga
pangaaktsiad, kuna halvad laenud kärbivad pankade kasumeid.

Maailma suurima kaevanduskontserni BHP Billitoni aktsia lisas hinnale 2,5 protsenti, kui kulla ja vase hinnad kerkisid Londoni metallibörsil. Jaapani enimkülastatud internetiportaali operaatori Yahoo Japan Corpi aktsia kallines kasumi suurenemise järel 5,1 protsenti, Austraalia suuruselt neljanda panga Australia New Zealand Banking Groupi aktsia odavnes enim pärast 1987. aastat. Panga väitel on USA elamuturu kriis jõudnud ka Austraaliasse ja Uus-Meremaale. Aktsia hind kukkus kasumi vähenemise järel 9,5 protsenti.

“Toorainehinnad jätkavad endiselt tõusu, kuna hindu toetab pigem arenevate turgude nõudlus kui spekulatiivne mull,” ütles SH Asset Managementi investeeringute juht Lee Min Koo. “USA elamuturul võtab paranemine aga aega ning enne seda on finantsaktsiad riskantsed,” lisas ta.

Jaapani Nikkei 225 indeks lisas täna 0,1 protsenti, kerkides 13 345,05 punktile. Sel aastal on indeks kaotanud oma väärtusest 12,8 protsenti. Kella 12.30ks oli Hang Sengi indeks lisanud oma väärtusele 0,3 protsenti, tõustes 22 798,02 punktile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2008, 10:04
Otsi:

Ava täpsem otsing