Aktsiakapitali vähendajad leiavad üha uusi põhjusi

Liis Kängsepp, Julia Vlasova 28. juuli 2008, 07:59

Ettevõtjad jäävad aktsiakapitali
vähendamise teemat kommenteerides kidakeelseks, poliitikute hinnangul pole
kärped kapitalis kuigivõrd seotud uue tulumaksusüsteemiga.

"Eelmise aasta lõpus oli meie numbreid vaadates omakapital ilmselgelt liiga suur," ütles ASi Printall juht Andrus Takkin, kes ei osanud öelda, kas ettevõte oleks hakanud aktsiakapitali vähendamise peale mõtlema, kui tulumaksusüsteem oleks jäänud samaks.

"Ma ei tea, kuivõrd seadusetegijad tuletasid seda probleemi meile meelde, teatades, et ahoi, hakkame selle eest maksu küsima," sõnas Takkin. "Nii palju, kui ajakirjandusest lugeda, siis päris paljud vaatasid oma näitajad üle."

Transiidiärimees Anatoli Kanajev ei soovinud täpsemalt kommenteerida, miks ta otsustas OÜ Kantauro osakapitali 140 miljoni krooni võrra vähendada. "Tahan investeerida uutesse transiidiga seotud projektidesse," ütles ta vaid.

ASi Volkerrail RTE juhi Kaupo Sirgi sõnul tulenes aktsiakapitali vähendamine Hollandi omaniku soovist Eestisse enam mitte investeerida, pärast aprillisündmusi oli selge, et ükski raudteeühendust omav kaubaterminal 2008. aastal investeeringuid ei tee, Eesti Raudtee käive väheneb oluliselt ning seega kukub kapitaalremondi maht.Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2008, 15:14
Otsi:

Ava täpsem otsing