BÖRS: Vene terasetootjad suundusid tõusule

28. juuli 2008, 14:11

Tänasel kauplemispäeval toetasid Vene börsi
plusspoolele jõudmist terasetootjad, kui hindadega manipuleerimises süüdistatav
söe-ja terasetootja Metšel nõustus valitsusega koostööd tegema. Kerkis ka
suurpanga Sberbanki aktsia hind.

Investeerimispank JPMorgan Chase Co teatas investoreile, et ootab täna terasetootjate aktsiate kallinemist. 25. juulil vajus aga Micexi terase- ja kaevandusettevõtete indeks 7,7 protsenti, kui Vene peaminister Vladimir Putin süüdistas söe-ja terasetootjat Metšel Venemaal välismaaga võrreldes kallima hinnaga toorme müümises. Eelmisel nädalal teatas Metšel pärast börsi sulgemist, et nõustub valitsusega koostööd tegema.

Vene suurima terasetootja Severstali aktsia kallines 3,1 protsenti, makstes 418 rubla. Severstali teatel suurenes ettevõtte esimese poolaasta toorterase toodang 12 protsendi võrra. Vene terasetootja Novolipetsk Steeli aktsia hinnale lisandus 2,4 protsenti.

Vene niklitootja Norilsk Nickeli aktsia odavnes 1,2 protsenti, makstes 4677 rubla. 25. juulil kärpis hindu 11 protsendi võrra Aasia suurim niklitootja Jinchuan Group. Lisaks kauples täna Londoni metallibörsil pea kahe aasta madalaimal tasemel nikkel.

Esimest korda kolme päeva jooksul kerkis Vene suurima panga Sberbanki aktsia. Investeerimispanga Troika Dialogi teatel on aktsia ülemüüdud, kui võtta arvesse Sberbanki kasvu ning oodatust paremaid tulemusi. Aktsia hind kerkis 1,8 protsenti, 71,48 rublani.

Vene kauplemissüsteemi RTS indeks kerkis Moskva aja järgi kella 13.55ks 1,37 protsenti, 1978,01 puntki juurde.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2008, 17:31
Otsi:

Ava täpsem otsing