Hasartmängumaksu nõukogu esimees: turismifirmasid me ei toeta

28. juuli 2008, 15:52

Hasartmängumaksu nõukogu esimees, riigikogu
liige Kaia Iva ütleb, et informatsioon näitlejate reisimisest kultuurkapitali
kulul teeb ärevaks ja tema hinnangul tuleb kultuurkapitali rahaeraldamised
luubi alla võtta. Nimelt saab kultuurkapital 46% laekuvast hasartmängumaksust.

„Ausalt öeldes tekitab see informatsioon kõhedust ja riigikogu liikmena tekib huvi kultuurkapitali rahaeraldamise vastu,“ ütleb Iva. „Ehkki me pole sekkunud teise sihtkapitali siseasjadesse, on meie põhimõte, et reisifirmasid me ei toeta. Maailma vaatamisväärsustega tutvumine - selle jaoks me raha ei eralda,“ lausub Iva.

Kultuurkapitalist on viimase paari aastaga saanud kui riiklik turismibüroo, sest hulk näitlejaid on avastanud mooduse kulka toetuste eest kultuuri- ja enesetäiendamisreiside sildi all eksootilisi paiku külastada, kirjutas tänane Äripäev.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2008, 10:24
Otsi:

Ava täpsem otsing