Riik teenis kuue kuuga investeerimiselt 863 miljonit

28. juuli 2008, 08:41

Eesti riik teenis aasta esimese kuue kuuga
oma reservraha investeerimiselt 863 miljonit krooni, kokku on riigil reservraha
üle 20 miljardi krooni, millest osa hoitakse tallel, osa on aga pidevalt
kasutuses.

Kõige tagasihoidlikumalt on riigikassa esimesel poolaastal kasvatanud riigi stabiliseerimisreservis olevaid summasid, mida juuni lõpuks oli kogunenud 6,64 miljardit krooni. Selle tootlus oli esimesel poolaastal 1,35 protsenti ehk 88,45 miljonit krooni, kirjutas postimees.ee. Samal ajal suurendati mitut eri reservi koondava kassareservi väärtust poolaastaga 4,31 protsenti ehk 559 miljonit krooni.

Reservide tootlused ei ole protsentuaalselt küll kuigi suured, kuid asjatundjate kinnitusel on need investeerimise praegust olukorda ning kohti, kuhu riigi raha teenima on pandud, arvestades siiski päris head.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2008, 09:41
Otsi:

Ava täpsem otsing