Kohtutoimiku Merko hind on täna langenud 15 protsenti

29. juuli 2008, 10:39

Tänasest Tallinna börsil kaupleva Merko
Ehituse tükeldamisjärgse nn kohtutoimiku Merko aktsia maksab hetkel 11,2 krooni
ja on täna langenud 15 protsenti.

Kauplemispäeva avanedes oli Toomas Annuse juhitud ettevõtte aktsia võrdlushinnaks 13,14 krooni (0,84 eurot), mis on arvutatud jagunemisjärgse AS Järvevana omakapital (232,5 mln krooni) jagatuna aktsiate arvuga (17 mln). Samuti kehtivad +15% ja -15% võrdluslimiidid.
Miinus 89 protsenti aktsiahinnas tuleb sellest, et eile õhtul sulges nn tükeldamata Merko aktsia hind 111 krooni peal ja täna hakati kauplema 13 krooniga aktsiahinnast. Kella 11ks oli kaubeldud aktsiatega 55 000 krooni väärtuses. Eile kaubeldi 1,55 mln krooni väärtuses.

Eile ostetud Merko aktsiad andsid õiguse Merko jagunemisel osalemiseks, alates tänasest ostetud aktsiad enam jagunemisel ei osale.

ASi Merko Ehitus aktsionäride korraline koosolek otsustas heaks kiita ettevõtte jagunemiskava, mille tulemusena viiakse läbi ettevõtte jagunemine asendussuhtega üks ühele (1:1), st. et iga ASi Merko Ehitus aktsionär omandab sama arvu aktsiaid uues ASis Merko Ehitus, teatas Tallinna börs eile.

LHV analüütik Sten Pisang ütles eile, et Merko jagunemine juba mõnda aega õhus olnud. Seega on ka investoritel olnud omajagu aega oma seisukoha kujundamisel. Pisangi sõnul võib teatav riskipreemia aktsia hinna allapoole tuua.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2008, 17:17
Otsi:

Ava täpsem otsing