Q Vara kandis omakapitali suurendamise äriregistrisse

29. juuli 2008, 17:41

Kinnisvaraettevõte Q Vara teatas äsja
börsile, et äriregister konverteeris sõsarettevõttelt võetud laenu nende
omakapitali. Aktsiakapital ületas sellega 190 miljoni krooni piiri.

27. juulil kanti äriregistrisse Q Vara aktsiakapitali suurendamine 8 600 000 krooni võrra 190 111 000 kroonini, teatas ettevõte börsile. Aktsiakapitali suurendamine toimus 25. juunil sõlmitud Q Capitali ja Q Vara vahelise laenulepingu alusel, millega Q Capitali antud laen konverteeriti Q Vara omakapitaliks.

Vastavalt Q Vara aktsionäride SLProductionsi ja Marine Systemsi otsusele emiteeris Q Capital 860 000 uut aktsiat nimiväärtusega 10 krooni ja ülekursiga 90 krooni aktsia kohta ehk Q Vara aktsiakapital suurenes kokku 8 600 000 krooni võrra. Ülekurss suurenes 77 400 000 krooni võrra. Tehingu tulemusena omandas Q Capital 4,5% Q Vara aktsiakapitalist.

Kokku suurenes Q Vara omakapital pärast tehingute äriregistrisse kandmist 86 miljoni krooni võrra ja sellega viiakse lõpule allutatud laenu omakapitaliks konverteerimise protsess. Pärast omakapitali suurendamist on Q Vara täitnud võlakirjaemissiooni tingimustes nõutud 30% suuruse omakapitali määra nõude, lisas Q Vara juhatuse esimees Meelis Šokman börsiteates.

Q Vara avaldab konsolideeritud poolaasta aruande hiljemalt 31. juuliks.

21. juulil kutsus Q Vara võlakirjainvestoreid hääletama järjekordse laenu omakapitaliks konverteerimise ja võlakirjaintressi tõstmise poolt. Hääletamisperiood lõpeb 3. augustil, kuid ostus loetakse vastuvõetuks, kui selle poolt on hääletanud võlakirjainvestorite enamus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2008, 17:41
Otsi:

Ava täpsem otsing