Norrakas sai panga vea tõttu 50 miljonit krooni

Agnes Ojala 04. august 2008, 12:53

DnB Nor kandis norra finantseksperdi
Jostein Eikelandi kontole pangavea tõttu üle 25 miljoni Norra krooni. Pank ei
ole raha tagasi saanud.

Eikelandile tehti 25,4 miljoni Norra krooni ehk umbes 50 miljoni Eesti krooni võrra suurem ülekanne seoses mehe ehitusettevõtte Estatia tegevusega, kirjutas Dagens Næringsliv.

„Kuna Jostein Eikeland võib asja kohtus edasi viia, ei saa me öelda, kuidas viga tekkis,“ ütles DnB Nori kommunikatsioonijuht Dag Arne Kristensen.

DnB Nor on Eikelandi poole pöördunud, püüdes raha tagasi saada. Juulis tuvastati Oslo ringkonnakohtus, et Eikeland sai raha vale ülekande tõttu. Kohtu otsuses on kirjas, et Eikelandi ja panga vahelise kontolepingu kohaselt on mehel kohustus sellistest vigadest teavitada.

Kui süüdistatav panka ei teavita, vaid raha selle asemel ära kulutab, tekitab ta sellega pangale selle summa ulatuses kahju. Kohus leidis, et süüdistatav on kohustatud pangale 25,4 miljonit Norra krooni tagastama.

Eikeland aga on otsuse edasi kaevanud, esitades pangale 4 miljoni Norra krooni ehk veidi alla 8 miljoni Eesti krooni suuruse vastunõude. Advokaat Ola Tortegaard-Hox ei olnud nõus teemat Dagens Næringslivile kommenteerima.

Eikeland on tuntud ettevõtte Telecomputing asutajana. Viimastel aastatel on ta olnud tegev roolitootja TMGI juures. Mees on kohaliku ajalehe andmeil ka see, kelle tõttu sai Rootsi investeerimisfirma Carnegie hiljutise hiigelkahjumi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2008, 12:53
Otsi:

Ava täpsem otsing