Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Gert Tiivas: meil ei ole millegi üle kurta

Agnes Ojala 07. august 2008, 16:23

Kuigi maailmamajandus on raskustes ja
sellega koos on karmid ajad ka Eestis, on investeerimisfirmal East Capital kõik
kõige paremas korras.

„Meil tõepoolest ei ole millegi üle kurta. Kuigi börsid on pea kõikjal alla tulnud, tähendab see meile rohkem investeerimisvõimalusi, paremate hindadega,“ märkis East Capital Exploreri tegevjuht Gert Tiivas.

Eriti on projektide pakkumiste suurenemist Tiivase sõnul näha firma private equity ja kinnisvara äride poolel. ”Samas peab mainima, et enamus Baltikumist tulevaid pakkumisi on endiselt vähehuvitavad, kuna tundub, et inimesed justkui pole kuulnudki maailmamajanduses valitsevatest tormituultest ja sentimendi muutumisest turgudel. Nüüd, kus oleme müüja turult liikunud väga selgelt ostja turule, toimuvad tehingud juba teiste hindadega või ei toimugi; ning cash is the king,” selgitas ta.

Tiivas usub, et sarnaselt muu maailmaga on meilgi neid, kes raskete aegade kiuste hästi elavad. ”Eks jõukamad oska ikka oma vara teistest paremini kasvatada, ega nad juhuslikult jõukaks ei saanud. Nad võtavad teadlikumaid riske ega hakka iga väikese asja peale närveldama, nii nende vara kosubki,” arvas ta.

Ettevõtete poolelt aga peab investeerimisspetsialist võitjaiks neid, kes ekspordivad ja kellel on väga selge fookus. Ka on paremas seisus need, keda ei vaeva liigne laenukoorem.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. August 2008, 16:56
Otsi:

Ava täpsem otsing