Riigi esindaja: EBS pakkus mulle raha

Ralf-Martin Soe 08. august 2008, 13:24

2003. aastal riigi enamusosalusega firma
Imanta Hariduskeskus juhatusse kuulunud Toomas Heiaru tõdes, et saaga
EBSi hoone ümber läks 2003. aastal nii koledaks, et talle pakuti
EBSist rahalist kompensatsiooni. Toona juhtumit uurinud kaitsepolitseile
sellest aga ei räägitud.

Imanta Hariduskeskusele kuulus EBSi praeguse esindushoone hoonestusõigus Tallinna südalinnas ja kuna EBS oli seal vähemusosanik (25%), üritatas juhatus 2003. aastal riigiettevõtet EBSi huvides pankrotti ajada. Kui Imanta Hariduskeskuse juhatus vahetus 2003. aastal, sooviti Imanta Hariduskeskus pankrotipesast päästa, millest ei olnud huvitatud EBS.

Igatahes läks juhtum kohtusse ja pankrotiseisust oli riigifirmat oli raske päästa. Imanta Hariduskeskuse tolleaegse juhatuse liikme Toomas Heinaru sõnul üritasid nad viimase õlekõrrena ajakirjandust kasutada, kuna riigi väljavaated Imanta Hariduskeskust kohtus päästa polnud väga head. „Artiklite peale reageeris kapo. Minu arust Habakuked ja koolidirektor viidi samal päeval vestlusele. See oli samal päeval, kui võtsime panktoriavalduse tagasi. Kapo esindaja ütles, et nad hoiavad asjal silma peal,“ lisas Heinaru. Siiski kapo silmad igale poole ei jõudnud.

"Tegelikult tehti ka mulle seal ka mitu ettepanekut. Et lõpetame selle jama ära ja kõik tahavad elada ja nii edasi. Mitte summa suhtes, aga öeldi, et tehakse rahaline pakkumine, et ma ei võtaks tagasi seda pankrotiavaldust,“ tunnistab Toomas Heinaru 2003. aasta sündmusi. Mehe sõnul tehti ettepanek „nelja silma all“ ja EBSi huvides. Suurusjärk polnud Heinaru sõnul „märkimisväärne“ riskimaks vanglasse minekuga ja kindlustamaks pere hästi äraelamist.

„Ma ei saa öelda, kes selle ettepaneku tegi, kuna see inimene tegutseb ka Rae vallas (Heinaru juhib Rae vallale kuuluva veefirmat Elveso-toim). Ma arvan, et kui ma seda ütlen, siis on mul seda väga raske tõendama hakata,“ tõdeb mees nelja silma all suuliselt tehtud pakkumise kohta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. August 2008, 13:24
Otsi:

Ava täpsem otsing