Hannes Rumm: sõda Gruusia vastu on muserdav

09. august 2008, 13:42

Sõda, mis Venemaa Gruusia vastu alustas on
masendav ja muserdav, see on selge suurriigi sõda oma väikese naabri vastu,
lausu täna Kuku raadio eetris saates Keskpäevatund Hannes Rumm.

"Vene ajastus oli hiilgav, paar päeva enne olõmpiamänge alustasid nad pealetungi. Lääneriikide telekanalid ei saanud ka kohe käima ja jaole, mis toimub, sest paljud olid arvestanud ilusati spordiuudistega," märkis Rumm.

"Gruusia on riik, mis on Nato ja Ameerikaga lähedalt seotud, Venemaale on Gruusiale testriik, et vaadatakse, mis hakkab juhtuma, kui lähedale saadakse minna. Kui lääneriigid ei käitu nüüd Venemaa suhtes otsustavalt ja lääneriigid ei tee midagi, siis ei saa keegi end Vene piiri ääres ennast turvaliselt tunda. See, mis toimub praegu Gruusias, võib toimuda, me ei tea, mis aja pärast, aga võib toimuba ka Eestis," lisas Rumm.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 12:09
Otsi:

Ava täpsem otsing