Arco Vara aktsiates liikusid hiigelpakid

Romet Kreek 12. august 2008, 00:00

Arco Vara aktsiaga tehti eile hiigeltehinguid. Nii vahetas omanikku miljon aktsiat, 1,2 miljonit aktsiat ja 2 722 696 aktsiat.

Tehingute hinnad olid tehingutes vastavalt 8,61, 8,61 ja 8,92 krooni.

Arco Vara aktsia sulgus muutumatu hinnaga 8,76 kroonil ehk maksis 0,56 eurot. Aktsia päevakäibeks tuli 29 tehingust peaaegu 44 miljonit krooni.

Tähelepanuväärne on see, et sellised üüratud aktsiakogused omanikku vahetavad. Kui spekuleerida, et kinnisvaraturu põhi on käes või hoomatavas kauguses, siis just see aktsia võiks olla sobivaim spekulatsioonivahend. Suuri pakke on lihtsam osta langevalt turult ja müüa tõusvale turule. Sellega sai omal ajal hiilgavalt hakkama Ernesto Preatoni - Eesti Ühispanga aktsiaga. Alguses tundus, et liiga vara müüs, aga mitte palju hiljem kadus turg ära. Ei kujuta ette, kas juba tõusval turul saaks selliseid aktsiapakke kätte hinda pangast liigutamata.

Eesti Ehitus tegi teatavaks oma teise kvartali tulemused. Käive kasvas aastataguse ajaga võrrelduna 14 protsenti 1,1 miljardi kroonini. Puhaskasum kahanes 33 protsenti 65,9 miljonile kroonile. Oma osa oli selles tänavu teise kvartali langenud tulumaksu maksmisel. Maksueelne kasum kahanes seitse protsenti, 97,9 miljonile kroonile.

Eesti Ehituse aktsia hind tõusis 0,9 protsenti, 51,63 kroonile ehk 3,30 eurole. Aktsia käibeks kujunes 0,65 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing