Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Suuri kaubikuid müüdi poolsada autot rohkem kui suve alguses

Kadri Paas 12. august 2008, 00:00

Tänavu juulis müüdi umbes sama palju tarbemasinaid kui 2006. aasta suvekuul. Sedakorda anti klientidele üle 368 autot. Võrreldes mullu sama ajaga - eelmise aasta juulis läks kaubaks 504 masinat -- oli tagasilöök siiski ilmne.

Juuniga võrreldes müüdi näiteks raskeveokeid kaheksa masinat rohkem. Tervenisti 12 autot enam andis ostjatele üle Scania. Volvo müüs neli ja MAN üheksa autot rohkem. Ainult Mercedeseid läks kaubaks viis autot vähem.

Ka veokeid müüdi juulikuus viie auto võrra enam. Mercedes-Benz, Mitsubishi, Volkswagen ja MAN võivad kõik enda veokimüügi numbritega rahul olla.

Kui juunis võtsid tarbesõidukite müügi juhtohjad üle väikesed kaubikud, siis sedakorda läksid kõige paremini kaubaks suured kaubikud. Juulis müüdi kokku 127 sellist tarbeautot. Seda on 52 masinat rohkem kui üle-eelmisel kuul.

Kõige rohkem suuri kaubikuid müüsid Mercedes-Benz, Renault, Citro?n ja Ford.

Juulis 42 masinat klientidele üle andnud ja seitsme kuu lõikes samuti Eesti tarbesõidukite müüjate seas auväärset viiendat kohta hoidva Info-Auto turundusdirektor Tiit Lillipuu ütleb poolaastamüüki iseloomustades, et Fordi tarbesõidukitel on Eestis 12,5protsendiline turuosa.

"Tarbesõidukite müük on samas võrreldes mullusega vähenenud 30%," ütleb Lillipuu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:40
Otsi:

Ava täpsem otsing