BÖRS: USAs karmistatakse veelgi laenutingimusi

12. august 2008, 16:19

USA Föderaalreservi laenuturu ülevaade
näitab, et laenutingimusi ollakse karmistamas üha ulatuslikumalt.

Tarkivestor.ee analüütik Kalle Kose kirjutab, et möödunud kuul 52 suurema panga seas läbi viidud küsitluse kohaselt on ligi 75% nimetatud pankadest tingimusi karmistanud tavapärastele eluasemelaenudele ning 86% riskantsetele laenudele. "Laenukraane koomale tõmbavate pankade arv on seega jõudnud kõrgemale, kui see oli kahe viimase majanduslanguse ajal, ja usutavasti on olukord laenajatele veelgi keerulisemkas muutumas ka edaspidi," kirjutab Kose.

Samas on ka näha, et kriisile iseloomulikult on laenude järele nõudlus jätkuvalt vähenemas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2008, 00:31
Otsi:

Ava täpsem otsing