Hansapank: Eesti majanduskasv on 2,5%

12. august 2008, 15:07

Hansapank ennustab, et teise kvartali
majanduskasv on Eestis 2,5 protsenti.

Hansapanga makroanalüütik Elina Allikalt ütles aripaev.ee-le, et 2,5 protsenti on täiesti reaalne ning statistikaameti esimese kvartali majanduskasvu number oli tõenäoliselt vale ning seda korrigeeritakse.

Juuni hakul ehmatas statistikaamet Eesti avalikkust teatega, et esimese kvartali majanduskasv oli kõigest 0,1 protsenti, mida põhjendas tagasihoidlike tulemustega ekspordis, selle nädala hakul Eesti Panga avaldatud majandusstatistikas on nii teenuste kui kaupade ekspordi näitajad varem avaldatust suuremad.

Juuni algul ütles Hansapanga makroanalüütik Maris Lauri, et tema hinnangul võib esimese kvartali majanduskasvu näitajaks lugeda enam kui kolm protsenti ning see näitab, et Eesti majanduse olukord ei ole kaugeltki nii hull, nagu kardetakse. Tema kolleeg, SEB panga analüütik Ruta Eier seevastu väitis juuni algul, et tema hinnangul ei ole põhjust oodata majanduskasvu uut näitajat, sest statistikaameti ja keskpanga andmed lähtuvad eri hindadest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2008, 07:42
Otsi:

Ava täpsem otsing