USAs kerkib uuselamurajoon nimega Estonia

15. august 2008, 10:11

San Antonio lähedale rajatava veid shy;ra
Estonia-nimelise uuselamurajooni tänavate nimedeks pannakse Rapla, Lahemaa,
Peipsi, Vormsi jt Eesti paikade järgi.

Estonia rajoon tuleb ühendriikides ametlikult müüki sel nädalal ja meie mõistes on see hiiglaslik: kümne aastaga rajatakse 660 uhiuut ühepereelamut suurusega 130-300 ruutmeetrit ja maksumusega kuni kolm miljonit krooni, kirjutas Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu oma blogis.

Ameerika mõistes on aga tegu üsna tavalise arendusprojektiga. Tõsi, heas asukohas – San Antoniost läänes, kiirtee nr 151 kõrval, kaubanduspiirkonna ja mitmesuguse meelelahutuse läheduses. Ent ameeriklaste jaoks imeliku projektinime ning raskesti hääldatavate tänavanimedega.

Kolm elurajooni arendavat kohalikku firmat – TriStone Homes, David Weekly Homes ja Forest City – ei oska esmalt ammendavat selgitust anda, miks rajoon Eestist inspireeritud sai. Oletatakse, et asja taga võis omal ajal olla mõni eestlane.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. November 2008, 07:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing