Atonen: siiani silus riigidotatsioon lehe kallimat hinda

18. august 2008, 17:25

Eesti Posti nõukogu esimehe Meelis Atoneni
sõnul silus riigidotatsioon siiani maapiirkondades kallimat lehehinda.

Majandusministeerium saatis lähtuvalt rahandusministeeriumi 2009. aastaks ette antud eelarve piirsummast Eesti Postile päringu, kuidas kojukande toetuse kadumine maakonnalehtede kojukande hinnale mõjuks. Aripaev.ee päris selle kohta Eesti Posti nõukogu esimehe Meelis Atoneni seisukohta.

„Midagi ma ei arva sellest, mida ma peaksin sellest arvama? Riigieelarvet teevad teised inimesed ja nemad otsustavad, kus neil on võimalik kokku hoida ja kus neil pole võimalik kokku hoida, milliseid teenuseid doteeritakse ja milliseid mitte. Eesti Post osutab teenust teatud tasu eest, tänasel hetkel maksavad tasu lehelugejad. Eesti Posti kliendid on kaudselt ikkagi ajalehed, kui praegu maksavad ajalehed oma klientide raha ja riik, siis tulevikus see tähendab seda, et teine pool hakkab rohkem maksma. See on seadusandja õigus,“ kommenteeris Atonen.

"Tegelikult jäävad ilma need, ma pole 100% kindel, aga need, kes kallimatesse piirkondadesse tellivad, nende jaoks läheb asi kallimaks. Minu teada ei maksta mitte lehtedele peale, vaid makstakse vastavalt, kus see tellimus läheb, selle alusel," märkis Atonen.

Kallimaks läheb siiski just maapiirkondades? „Praegusel hetkel on see hind riigi dotatsiooniga ära tasandatud. Kui see ära kaob, siis peab juba ajaleht ise otsustama, kuidas ta seda tellimuse hinda jagab. Kas tehakse üle Eesti ühtne hind või kuidagi teisiti, ma ei oska seda isegi kuidagi kommenteerida,“ lisas Atonen.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2008, 12:31
Otsi:

Ava täpsem otsing