Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Mis seos on tüsedusel ja kõrvadel?

21. august 2008, 15:32

Kui tahad vähendada riski, et su lapsest
saab ülekaaluline, siis on ülioluline, et lapse keskkõrvapõletikud saaks
korralikult ravitud.

Nimelt on teadlased leidnud, et lapsena keskkõrvapõletikku põdenuil on suurema tõenäosusega kahjustatud näonärvi osa (chorda tympani), mis läbib keskkõrva ning seisab hea maitsetundlikkuse eest, kirjutas Science.

Eriti oluline on siinkohal rasvaste ja süsivesikuterohkete toitude maitse tundmine. Närvikahjustus nimelt põhjustab ülemäärast iha magusate ja rasvarikaste toitude järele, siit pole aga ülekaalulisuseni enam pikk maa, teatasid Ameerika keemiaühingu aastakongressil esinenud teadlased.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2008, 10:59
Otsi:

Ava täpsem otsing