Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eesti saadab täna Gruusiasse teise humanitaarabi saadetise

23. august 2008, 10:52

Täna, 23. augustil saadab Eesti Gruusiasse
teise humanitaarabi saadetise, mis jõuab Tbilisisse sama päeva õhtul.

Humanitaarabi saadetise kokkupanemisel tegi välisministeerium tihedat koostööd Päästeametiga. Põgenike ja laste esmavajadusi arvesse võttes lähevad seekord Gruusiasse teele tekid, padjad, hügieenitarbed, mähkmed, toiduained ja meditsiiniseadmed. Saadetise kogukaal ulatub üle 10 tonni, teatas välisministeerium.

Koostöös Humana Eestiga lähetatakse Gruusia lastele riideid ja Lastekaitse Liidu abiga kogutud mänguasju. Veel sisaldab abisaadetis AS Chemi-Pharmi kingitud desinfitseerimisvahendeid.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Vene-Gruusia sõjalise konflikti suurimateks kannatajateks rahulikud elanikud, sealhulgas lapsed. „Väga paljud lapsed on kaotanud oma vanemad ning kodu,” märkis välisminister Paet. „Eesti abi aitab nende olukorda veidigi leevendada,” lisas ta.

ÜRO Pagulaste Ülemvoliniku Ameti andmeil on Venemaa ja Gruusia sõja tagajärjel sunnitud oma kodudest lahkuma 150 000 inimest, kellest 120 000 viibivad Gruusia territooriumil. 30 000 sisepõgeniku kodud on täielikult hävinud ning neil ei ole enam kuhugi tagasi pöörduda.

12. augustil saatis Eesti Gruusiale 5,5 tonni humanitaarabi, mis sisaldas sidemerulle, antibiootikume, infusioonilahuseid, kergvoodeid, esmaabipakendeid, tekke, termolinu, inimeste varingutest päästmise varustust ja kolme kiirabi auto sisustust.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2008, 16:53
Otsi:

Ava täpsem otsing