Ernst Young kaebas Alta Capitali Lätis kohtusse

25. august 2008, 12:49

Rahvusvaheline audiitorfirma Ernst
Young kaebas möödunud nädalal kohtusse Eesti ärimeestele kuuluva Lätis
registreeritud firma SIA Alta Capital Partners.

Indrek Rahumaa juhitava haldusfirma Alta Capital juriidilise osakonna juhataja Anton Sigali sõnul ei ole kohtukutse nendeni veel jõudnudki, mistõttu ei ole ka võimalik täpsemalt kommenteerida, mida firmale ette heidetakse.

„Ernst Young esitas hagi Lätis kohtusse. Me ei tea praegu veel, mis kohtusse ja millise ettevõtte pärast. Meil on mitu tütarfirmat ja hagi on esitatud ühe vastu neist. Me ei tea isegi, millise vastu täpselt,“ rääkis Sigal, kelle sõnul kuulis Alta Capital hagist esimest korda reedel Eesti Päevalehe ajakirjaniku käest.

Sigal lisas, et aimab, milline olukord võiks hagi taga olla, kuid kinnitust sellele saanud veel ei ole. „Ilmselt on tegu ühe olukorraga, mida me oleme varem ka Ernst Youngiga arutanud, aga täpselt saame teada siiski arvatavasti selle nädala jooksul, kui hagiga tutvuda saame,“ ütles ta.

Alta Capitali esindaja sõnul on ettevõte audiitorfirmale osa arveid tasumata jätnud. Mis oli selle tegevuse põhjus, jättis ta siiski selgitamata, öeldes, et tegemist on täiesti tavalise äritegevusega, kus ei ole midagi erakordset, ja firmad üritavad asjad omavahel selgeks rääkida.

Kahtlustusele, kas äkki ei meeldinud Alta Capitalile audiitori järeldusotsus ettevõtte majandusseisu kohta, vastas Sigal, et firma ei ole neile osutanud üksnes audiitorteenuseid, vaid ka muid teenuseid. Edasistest täpsustustest mees keeldus.

Alta Capital on viimase paari aastaga jõuliselt kokku ostnud Läänemere ääres asuvate riikide tööstusettevõtteid. Nii kuulub firmale näiteks suur osa rõivakontsernist Silvano Fashion Grupp, pesufirmadele tekstiili tootev ja arendav ettevõte Desseilles International, Läti piimatööstus Rigas Piensaimnieks, Poola magusatootja Mieszko jt.

Viimase suurema tehinguna löödi eelmise aasta lõpus käed Oliver Kruudaga kommivabriku Kalev ja piimatööstuse Tere ostuks. Käesoleva aasta kevadel oli Alta Capital aga sunnitud ostust loobuma, kuna puudusid tehinguks vajalikud vahendid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. September 2008, 17:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing