Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Leimann: ei ole võimalik teha täpseid prognoose

Mariliis Pinn 25. august 2008, 17:36

Majandusdoktor Jaak Leimann arvab, et
Eestil võib ministeeriumi prognoositud 2,6%st kehvemini minna, kuid tema sõnul
on täpset prognoosi võimatu teha.

"Sellest on korduvalt räägitud, et muutuvates oludes ja mõjurite paljususe tõttu ei ole võimalik teha täpseid prognoose. Seetõttu eelistaksin protsendi täpsust, nagu rahandusministeeriumi pressiteates on esitatud inflatsiooni prognoos, mitte kümnendikprotsendi täpsust ja soovitaksin majanduskasvu prognoosi ümmardada ka kas 2 või 3 protsendini (mitte 2,6). Prognoositud tagasihoidlik majanduskasv tundub realistlik, kuigi meil võib ka kehvemini minna, " kommenteeris ta tänast rahandusministeeriumi prognoosi.

"Kulude täiendava kokkuhoiu kohta on tehtud ajakirjanduses mitmeid ettepanekuid, mis olid juba kümmekond aastat tagasi aktuaalsed - milleks meile kolm ametkondlikku sadamat ja laevastikku? Milleks suur arv omavalitsusüksusi? Milleks ehitada välja kahte juhtivat regionaalhaiglat? jne," lisas ta.

"Rahandusminister on juba avaldanud arvamust, kuidas kujunenud olukorras käituda. Tema ideed vähe muutes tuleks ülejäänud ministrid roteerimise korras panna mõneks ajaks rahandusministriks, kohustusega pakkuda küpseid ideid kogu riigi huvides. Käesolevas situatsioonis tegelevad valitsuse liikmetest tervikuga vaid peaminister ja rahandusminister," arvas teadlane.

"Eesti majandust saab tervendada ja jätkusuutlikuks muuta ainult läbi majanduse struktuuri muutmise ja sellealane tegevus peaks pälvima senisest märksa suuremat tähelepanu," lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2008, 17:36
Otsi:

Ava täpsem otsing